2 december 2017
14:00

Åmots IF

Seger mot Åmots IF

Första mötet mellan Hofors IBK och Åmots IF i P Röd div 3 blev en spelmässigt ganska jämn historia, där hemmalaget till slut drog det längsta strået

Första perioden rivstartade med ledningsmål av Hofors redan efter 27 sekunder. Efter ytterligare 48 sekunder drog dock hemmalaget på sig en utvisning, vilket gästande Åmot utnyttjade efter en dryg minut i powerplay. Hemmalaget tog ledningen igen några minuter senare, men gästerna replikerade omgående. I hemmalaget präglades perioden av hafsigt passningsspel och många skott från halva plan, men man lyckades ändå återta ledningen vid 10.01 på matchklockan. Åmot replikerade återigen omgående och visade generellt upp ett bättre passningsspel i perioden. Med drygt 12 minuter spelade tar gästerna också ledningen för första gången i matchen och perioden slutar 3-4 i gästernas favör. Skotten 15-9 till hemmalaget.

I andra perioden rivstartar Hofors igen och tilldöms en straff redan efter 22 sekunder. Straffen är bra slagen, men gästernas målvakt gör en fin räddning. Hemmalaget spelade betydligt noggrannare i denna period och vårdade bollen bättre. Det resulterade i bättre skottlägen, vilket gav resultat. Kvitteringen skulle komma knappt 4 minuter in i perioden, och det blev startskottet för en målkavalkad med 6 raka mål inom 12 minuter för hemmalaget. Gästerna tröstmålade en gång innan hemmalaget avslutade perioden med ytterligare ett par baljor. Förkrossande 8-1 till Hofors i perioden och 11-5 på tavlan. Skotten i perioden 21-9 till hemmalaget.

I tredje perioden fortsatte Hofors spela noggrant de första 5-10 minuterna och utökade sin ledning till 13-5 innan gästerna reducerade en gång. En handfull spelare i Hofors var inne på sin sjätte period för dagen och tröttheten började göra sig gällande. Hofors utökade dock ledningen ytterligare en gång, innan gästerna reducerade ett par gånger inom loppet av 1.33. Hemmalaget tog sig samman och spelade av matchen på ett bra sätt, även om Åmot tilläts reducera ytterligare en gång till slutgiltiga 14-9. Gästerna vann perioden med 3-4, trots att man förlorade skotten med 11-9. Skotten totalt 47-27 till Hofors.

En bra match som Hofors kämpar vann rättvist, trots att man faktisk förlorade två av tre perioder. Men ketchup-effekten i andra perioden avgjorde, vilket killarna ändå nånstans har samlat ihop till genom de åtskilliga hedersamma förluster man upplevt under hösten. Ett extra plus till lagets 05:or som spelar ut hela sitt register helt respektlöst, oavsett motstånd. Tack också till 06:an Filip, som med kort varsel ställde upp som reservmålis.